Acoustic Design Systems
Домът на акустичните панели!

Полезно » Калкулатори » Калкулатор Размери на стая

Важно: Поради преместване и преустройство, временно ограничаваме приемането на поръчки. За повече информация или безплатна консултация, може да ни пишете във формата за контакт или на имейл ads@acoustic-design.net. Извиняваме се за неудобството!

Калкулатор за препоръчителни архитектурни размери на помещение

Правилните архитектурни размери на едно помещение намаляват влиянието на стайните резонанси, като не позволяват тяхното застъпване и увеличаване. Калкулаторът е полезен при проектиране на студийни помещения, домашни кина и навсякъде, където акустиката на помещението е от значение.

Въведете ВИСОЧИНА на стаята
Въведете ДЪЛЖИНА на стаята  
Въведете ШИРИНА на стаята  

При избор на архитектурни размери на помещение или реконструкция на такова, трябва да се избягват кратните размери. Например, ако височината на стаята е 3м, дължината ѝ не трябва да е близо до 6м. Това ще създаде натрупване на едни и същи резонанси и неприятни акустични ефекти. Най-лошия вариант е кубична стая, където дължината, ширината и височината са еднакви. Избраните или съществуващите размери на помещението, можете да проверите и с калкулатора за стайни резонанси.